Ohjeita Reittioppaan käyttöön

Reittioppaassa voi hakea omaa matkaa ja aikataulua useammalla eri tavalla.

  • osoitteella tai paikantamalla

Haun voi tehdä syöttämällä tarkan lähtöpaikan ja määränpään. Lähtö voi olla nyt tai muuna määriteltynä ajankohtana. Reitin voi etsiä klikkaamalla kartan sitä kohtaa, mistä on lähdössä ja minne on menossa. Lähtöpaikan voi etsiä myös paikannuksella, jolloin pitää sallia automaattinen paikantaminen.

  • linjanumerolla

Linjanumero syötetään alempaan hakuun. Linjalla on yleensä kaksi valikkoa eli molempiin suuntiin oma.

  • pysäkin nimellä

Aikataulua voi etsiä pysäkin nimellä ja valitsemalla alas veto valikosta oikean. Pysäkin nimen voi kirjoittaa linja, pysäkki tai asema kohtaan.

Reittioppaan tulokset

Lähtöpaikka näytetään kartalla vihreällä paikannusmerkillä ja määränpää osoitetaan vaaleanpunaisella paikannusmerkillä.

Reittiopas antaa reittivariaationa ensimmäisenä sen, jolla on nopeimmin perillä, toisena toiseksi nopeimmin perille pääsyn jne. Klikkaamalla reittiä avautuu uuteen ikkunaan reitin tarkemmat tiedot.

Vihreä väri kellonajassa tarkoittaa, että vuoro on reaaliaikaisessa seurannassa. Reittiopas näyttää kellonaikaa, jolloin bussi on saapumassa siihen asti, että bussin saapumiseen on alle 10 minuuttia. Siinä vaiheessa näytetään minuutteja bussin saapumiseen. Mustalla oleva kellonaika tarkoittaa, ettei vuoro ole reaaliaikaisessa seurannassa tai vielä kirjautunut vuorolle, mutta normaalitilanteessa liikenteessä.

Pysäkkinäkymän tiedot

Valitsemalla ja klikkaamalla kartalta pysäkin löytyy erilaisia tietoja.

  • Juuri nyt: alle 10 minuutin päästä saapuvat vuorot näytetään minuutteina ja muut kellonaikoina
  • Aikataulu: kaikki pysäkiltä kulkevat vuorot kellonaikoineen
  • Häiriöt: Tämä välilehti ei ole käytössä Seutu+ Reittioppaassa

Asetusten muuttaminen

Reittioppaassa voi itse määritellä ne arvot ja asetukset, jotka itselle sopivat matkustuksessa parhaiten. Asetuksia voi muuttaa reittiehdotus-sivulla lähtö ja määräpaikkojen alapuolelta, asetukset kohdasta, ennen reittiehdotuksia.

Asetukset saat näkyviin valitsemalla matkan, avaamalla Asetukset ja määrittelemällä sopivat vaihtoehdot. Asetuksista voi itse määritellä kävelyn nopeuden, pyöräilyn nopeuden, kävelyn välttäminen kokonaan, vaihtojen välttämisen ja esteettömyyden. Asetukset jäävät reittioppaan muistiin laitteelle.