Huvudbiblioteket blir det nya Seutu+ servicestället i Nystad från och med 1.3.2024

Från och med 1.3.2024 kan Seutu+-resekort köpas och laddas ner på huvudbiblioteket i Nystad. Bibliotekets roll som rådgivningscentral för kommuninvånarna stärks och utöver Seutu+-resekorten erbjuder biblioteket även andra rådgivnings-, handlednings- och digitala stödtjänster. Bibliotekets omfattande öppettider och dess läge nära busstationen kommer att gynna kollektivtrafikens kunder. Kontrollera öppettiderna på stadens webbplats uusikaupunki.fi.

För kunder i Nystadsregionen finns det periodkort för trafiken inom Nystad (Nystad), för regionaltrafiken i Vakka-Suomi (Nystad 1) och för resor ända till Åbo (Nystad 2 och Nystad+Föli). Sturerande på andra stadiet kan också köpa en Seutu+-periodbiljett efter att ha fått en inköpsrätt från FPA.

Seutu+-resekort har tidigare kunnat köpas och laddas vid serviceställe Passari på Rauhankatu. Passaris tjänster har omorganiserats och verksamheten flyttar till kontorsbyggnaden Mörne från och med den 1 mars 2024. Laddningen av Seutu+-resekort i Passari kommer att upphöra.