UKK–usein kysytyt kysymykset

Seutu+ on kausilippu, jolla matkustat Paraisilta (linjat 801-802, 901-904), Paimiosta (linjat 703-709, P1-P4), Mynämäeltä, Nousiaisista ja Maskusta (linjat 117-119) ja Aurasta (linja 413) Turkuun, ja jolla voit tehdä jatko- ja vaihtomatkoja koko Föli-alueella. Seutu+-kausilipun voit hankkia joko mobiilisovelluksena tai perinteisenä matkakorttina.

Seutu+ käy perusmatkalinjoilla 413 (Aura), 117-119 (Mynämäki, Nousiainen, Masku), 703–709 ja P1–P4 (Paimio) sekä 801–802 ja 901–904 (Parainen). Se käy myös kaikessa Föliliikenteessä.

Perusmatkan ja jatko- tai vaihtomatkan yhdistäminen Föli-alueella ei ole aiemmin onnistunut yhdellä lipulla.

Tähän saakka matkustajat ovat tarvinneet seutulipun perusmatkaa varten ja erillisen Föli-kortin Föli-alueen matkoja varten.

Seutu+-kausilipulla voi matkustaa Paraisten, Paimion, Mynämäen, Nousiaisten, Maskun ja Auran sekä Föli-alueen (Turku, Kaarina, Lieto, Raisio, Naantali, Rusko) välillä ilman lipunvaihtoa. Katso tämänhetkiset Seutu+-linjat yltä.

Seutu+ mobiilisovelluksen lataaminen on ilmaista ja Seutu+ kortin saa palvelupisteistä toistaiseksi maksutta.

Matkustusoikeuden hinta 30 päivän jaksolle löytyy verkkosivuilta kohdasta Hinnasto.

Seutu+ on alkuvaiheessa kokeilu, joka keskeinen tavoite on löytää ratkaisu, jolla matkustaja voi matkustaa koko matkan yhdellä lipulla (perusmatka ja Föli-alueen jatko- ja vaihtomatkat).

Kausilippu on hinnoittelultaan yksinkertainen, kun matkustaja maksaa kerralla matkustusoikeuden tietylle ajanjaksolle. Seutuliikenteen kertalippuhinnoittelu perustuu kuljettuun matkaan ja kilometripohjaisen hinnoittelun rakentaminen mobiilituotteeksi on mittava hanke. Tässä kokeilussa ei olla edetty vielä niin pitkälle.

Kyseessä on kokeilu ja ensin halutaan koota kokemuksia rajoitetulla linjastolla. Tarkoitus on jatkossa tarjota tuote myös muualle Turun seudulle.

Seutu+ kausituote on samanhintainen kaikille matkustajille, eikä siinä ole erikseen lapsi- tai seniorialennuksia.

Seutu+ kausilippu on voimassa 30 päivän ajan. Voimassaolo alkaa ensimmäisestä latauksesta.

Seutu+-mobiililipun voi ladata vain mobiilisovelluksella. Seutu+-kortin voi ladata seutuplus.fi -sivuilla olevassa latauspalvelussa, mobiilisovelluksella tai palvelupisteissä.

Pankkikorteilla voi maksaa Turun seudulla linjoilla 701–709 (Paimio–Turku) ja linjoilla 901–904 (Houtskari–Nauvo–Korppoo–Parainen–Turku). Muilla linjoilla pankkikortilla maksaminen ei ole toistaiseksi mahdollista.

Ei voi, lataus tehdään aina yhdeksi kaudeksi kerrallaan.

Seutu+-kausilipun voi hankkia myös korttiversiona. Kortin voi hakea seuraavista palvelupisteistä: Turun Kauppatorin Monitori ja Monitori Skanssi, Auran Sisula, Maskun kirjasto, Mynämäen kirjasto, Paimion kaupungintalo ja Paraisten kaupungintalo. Palvelupisteiden yhteystiedot löytyvät verkkosivujen alaosasta kohdasta Matkakortti.

Kortin voi ladata myös käteisellä Kauppatorin Monitorin, Skanssin Monitorin, Maskun kirjaston, Mynämäen kirjaston ja Paimion palvelupisteissä. Auran ja Paraisten palvelupisteessä käy vain korttimaksu.

Huom! Jos olet jo rekisteröitynyt Föli-mobiilisovellukseen, käytä samoja tunnuksia (sähköposti ja salasana) ladatessasi Seutu+-sovelluksen.

Muissa teknisissä ongelmatilanteissa voi ottaa yhteyttä mobiililipun tuottajan PayIQ:n tukeen [email protected] tai 010 419 2222.

Teknisissä ongelmatilanteissa voi ottaa yhteyttä mobiililipun tuottajan PayIQ:n tukeen [email protected] tai 010 419 2222. Asian selvittäminen nopeutuu, kun kerrot meille matkakortin numeron.

Seutu+-mobiililipun voimassaoloajan näkee sovelluksesta. Seutu+-kortin voimassaoloajan voi tarkistaa nettilatauspalvelusta.

Sen voi käydä tarkistamassa palvelupisteessä.

Jos korttia ei löydy, voidaan kortti korvata. Vanhan kortin saldo siirretään uudelle kortille. Uusiminen täytyy tehdä palvelupisteessä.

Kortti ja mobiilisovellus eivät ole kytköksissä toisiinsa. Mobiiliversio tuotteesta ei tunnista jo hankittua korttia. Siksi asiakkaan on valittava tuotteista jompikumpi.